Tipul-de-personalitate-INFJ-1024x767

Tipul de personalitate INFJ, cel mai rar tip de personalitate sau despre frumusețea de a fi un om foarte sensibil

INFJ este un acronim utilizat pentru a descrie unul dintre cele 16 tipuri de personalitate create de Katharine Briggs și Isabel Myers. Acronimul INFJ vine de la Introvert, Intuitiv, Senzorial, Judicativ.


INFJ indică o persoană care este energizată de timpul petrecut singur (introvert) care se focusează mai degrabă pe idei și concept decât pe fapte și detalii (intuitiv) care i-a decizii în baza sentimentelor și valorilor sale (senzație) și care preferă ca lucrurile să fie planificate și organizate mai degrabă decât spontane și flexibile (judicativ).
Fiind o fire intensă și sensibilă – să vezi lumea cu alți ochi și să simți toate lucrurile pe o lungime de undă diferită – nu este tocmai cea mai ușoară cale.


Ca un gânditor profund, un senzor intuitiv și un observator extraordinar, sunteți predispuși la depresie și anxietate existențială, dar, de asemenea, cunoașteți și frumusețea și extazul.
Ca o personalitate empatică, aveți un dar, însă sunteți în același timp copleșiți de valuri constante ale interacțiunilor sociale și ale energiilor psihice ale celorlalți.


Cei cu tipul de personalitatea INFJ sunt firi creative, cu un sentiment puternic de integritate și cu o dorință naturală de a-I ajuta pe ceilalți să își atingă potențialul. Au un talent înnăscut de a-i ajuta pe ceilalți, venind cu soluții originale la problemele lor personale.
Au o abilitate unică de a intui emoțiile și motivațiile altora și va ști adesea cum se simte o altă persoană, înainte ca aceasta să conștientizeze propria stare emoțională.
Deși sunt sensibili, oamenii cu acest tip de personalitate sunt și foarte rezervați, INFJ este un tip de personalitate privat și selectiv când vine vorba de cei cu care își împărtășește gândurile și sentimentele intime.


Cum recunoaștem un INFJ?

Păi în primul rând INFJ sunt adesea printer cei liniștiți, grijulii și sensibili și pot fi găsiți cu siguranță printre cei care ascultă cu atenție ideile sau preocupările altcuiva. Ei sunt foarte perceptive când vine vorba de oameni și vor să îi ajute și pe ceilalți să înțeleagă. INFJ sunt printre oamenii care nu se tem de problem personale complexe, ei înșiși fiind firi foarte complexe, cu o viață interioară foarte bogată la care puțini au acces. Ei reflectă pe scară largă la probleme de natură etică și simt lucrurile la un nivel foarte profund. Deoarece sunt percepuți ca fiind calmi și rezervați, îi pot lua prin surprindere pe ceilalți cu intensitatea lor atunci când una dintre valorile lor este amenințată sau pusă la îndoială. Sensibilitatea INFJ nu este neapărat o vulnerabilitate, ei sunt pur și simplu mai responsivi la mediul înconjurător. Ei pot fi mai predispuși la supărări și sensibilități fizice dar posedă de asemenea capacitatea de a fi neobișnuit de vitali, creative și de succes.

Recomandă prietenilor tăi articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei să primești resurse și informații utile care să te ajute să îți îmbunătățești relația pe care o ai cu tine însuți?

Dacă răspunsul este Da, pasul următor este să te înscrii cu adresa ta de email iar eu te voi ține la curent cu workshopurile și evenimentele mele precum și articolele de pe blog.

Te asigur că nu voi face spam, doar noutățile vor ajunge la tine.

Citește alte articole similare