Str. Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Tulburări afective la copii și adolescenți
     De cele mai multe ori oamenii cred că tulburările afective de genul depresiei sau anxietății sunt mai degrabă probleme ale adulților și nu ceva care ar constitui o problemă in cazul copiilor sau adolescenților.
     Cu toate acestea depresia și anxietatea interferează cu abilitatea copiilor și a adolescenților de a se descurca bine la școală, de a se dezvolta și de a menține relații, uneori cu repercursiuni de durată, mai ales dacă aceste tulburări trec neobservate. Acest lucru se datorează faptului că tulburările afective la copii și adolescenți se manifestă diferit decât la adulți, ceea ce face ca părinții să nu poată întotdeauna să identifice problema.
     De exemplu, de multe ori la copii și adolescenți, depresia poate lua forma unor probleme de comportament, abuz de substanțe sau alte tulburări mintale.
     Dacă ești părinte și nu ești sigur dacă copilul tău suferă de o tulburare afectivă sau doar se confruntă cu probleme normale ale copilăriei sau adolescenței, contactarea unui specialist în sănătate mintală este un prim pas recomandat să fie urmat. Cu atât mai mult cu cât observi o schimbare a stării de dispoziție a copilului și a funcționării lui (de exemplu o schimbare în performanța lui școlară sau în interacțiunea cu prietenii sau familia).
Telefon: 0748 648 624
Strada Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Sari la bara de unelte