Str. Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Stres
Toată lumea vorbește despre stres, de multe ori fără a fi informat despre existența mai multor tipuri de stres, nu toate resimțite ca fiind dăunătoare și care să necesite intervenție psihologică. Tipuri de stres:
Hipostres = stare de plictiseală și neliniște, ori de câte ori nu avem nimic de făcut.
Eustres = ne ajută să ne îndeplinim provocările. Ne motivează pentru o performanță mai bună, să învătăm noi aptitudini folositoare muncii noastre. Este de scurtă durată.
Distres = stres negativ, neplăcut, care ne scade energia și performanța. Poate duce la îmbolnăvire și poate fi de scurtă/lungă durată.
Hiperstres = persoana este împinsă dincolo de limitele pe care le poate suporta, este supraîncărcată de muncă/responsabilități. În acest stadiu,lucrurile mărunte pot provoca răspunsuri emoționale puternice.
Stresul cronic poate să apară ca răspuns la factorii stresori din viața de zi cu zi care sunt ignorați sau gestionați prost, precum și la expunerea la evenimente traumatice. Consecințele stresului cronic sunt grave, în special deoarece contribuie la dezvoltarea anxietății și a depresiei.
Stresul cronic poate fi tratat cu intervenții adecvate, iar un specialist în sănătate mintală te poate ajuta să depășești barierele care te împiedică să trăiești o viață sănătoasă. Acesta te poate ajuta să identifici acele comportamente și situații care contribuie la menținerea constantă a nivelului ridicat de stres și la strategiile de coping care îți sunt disponibile pentru a-l tolera mai bine.
Telefon: 0748 648 624
Strada Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Sari la bara de unelte