Str. Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Probleme de stimă de sine
     Stima de sine este nivelul  la care o persoană se simte încrezătoare, valoroasă și demnă de respect.
     Ea se măsoară pe un continuum de la înaltă la scăzută. Locul unde stima de sine se încadrează în acest spectru, îi poate influența persoanei starea generală de bine. Asta deoarece stima de sine este fundația credințelor pe care le avem despre sine.
     Oamenii fac față stimei de sine scăzute în moduri diferite, dintre pattern-urile cele mai des întânite făcând parte:
  • Sindromul impostorului
  • Rebeliunea
  • Victimizarea
          Internalizată, stima de sine scăzută i-a forma autocriticii și a dialogului interior negativ.
     Autocritica constantă poate săpa adânc în abilitatea persoanei de a se bucura de viață. Sentimentele de tristețe, mânie și vinovăție vor fi bariere care vor stopa obținerea plăcerii și bucuriei din activitățile întreprinse.
     Neîncrederea în sine poate interfera cu productivitatea la locul de muncă sau școală, persoana fiind atât de îngrijorată de opiniile altora încât nu se va concentra asupra sarcinii de lucru.
     Nu în ultimul rând problemele de stimă de sine pot afecta viața socială și amoroasă. O persoană cu stimă de sine scăzută poate ajunge să creadă că  este nevrednic de a fi iubit, ajungând astfel să se lupte pentru a demonstra că merită o relație și astfel să accepte un tratament negativ din partea celorlalți.
     Dacă te recunoști într-o anumită măsură în cele descrise mai sus, vreau să știi că stima de sine poate fi îmbunătățită. Nu trebuie să trăiești o viață în care tu să fii întotdeauna partea defectă.
     Cu timpul și munca necesară, este posibil să dezvolți o relație sănătoasă cu tine! Sunt aici dacă ai nevoie de ajutor.
Telefon: 0748 648 624
Strada Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Sari la bara de unelte