Str. Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Mulți supraviețuitori ai traumei nu înțeleg legătura dintre luptele lor emoționale zilnice și traumă. Lipsa unei înțelegeri clare a ceea ce se întâmplă, face ca mulți dintre ei să se învinovățească, trăind cu rușine și vinovăție intensă.
Studiind Psihotraumatologia,am învățat despre mecanismele neurofiziologice ale traumei și pentru prima dată am reușit să înțeleg o varietate de simptome, reacții și răspunsuri confuze pe care le observ la supraviețuitorii traumei.
În opinia mea personală, matematica de după traumă nu este liniară, ci mai degrabă ciclică. Supraviețuitorii traumei trec de obicei prin fiecare fază de mai multe ori (deși adesea cu durate și intensități diferite).
În cadrul cabinetului mi-am propus să găsesc o modalitate de a vorbi și de a gândi despre experiența post-traumatică într-un mod realist și plin de speranță.
Prefer să folosesc termenul de integrare a traumei deoarece nu ne vindecăm la modul clasic al termenului, care presupune ca orice urmă de boală sau rană să dispară.Ceea ce facem mai degrabă este să integrăm experiențele traumatice din viața noastră în moduri care să ne permită să trăim la cel mai înalt potențial al nostru ca ființe umane, extinzând în același timp capacitatea noastră de a îndura durerea și efectele secundare ale traumei.

Adaugă un comentariu.

Adresa dvs de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Telefon: 0748 648 624
Strada Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Sari la bara de unelte