Str. Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Dependența de internet
     Se descrie ca fiind o tulburare de control a impulsului foarte similară cu patologia jucătorilor de noroc, în care cei care suferă de această adicție folosesc realitatea virtuală ca un substitut pentru conexiunea umană reală, pe care sunt incapabili să o obțină în mod natural.
     Trăim într-o societate în care folosirea internetului este aproape vitală așa că nu orice utilizare a lui are un impact negativ. Iată care sunt câteva din semnalele de alarmă care ne pot duce cu gândul la o dependență:
  • preocupare excesivă legată de utilizarea internetului
  • timp tot mai îndelungat petrecut on-line
  • eforturi repetate și nereușite de a controla,reduce sau opri activitatea on-line
  • sentimente de neliniște, schimbare de dispoziție, depresie sau iritabilitate atunci când se încearcă reducerea timpului petrecut on-line
  • compromiterea sau riscul pierderii unor relații semnificative sau oportunități de angajare, educație sau carieră datorită utilizării excesive a internetului
  • utilizarea internetului ca modalitate de a scăpa de probleme sau de a ușura o stare disforică.
     Asistarea psihologică în astfel de cazuri începe cu determinarea existenței unei astfel de situații și dacă într-adevăr este o problemă.
     Pentru asta, te aștept în cabinet dacă te-ai identificat într-o anumită măsură cu cele descrise mai sus și simți că viața ta se întâmplă mai mult în mediul on-line decât în realitate.
Telefon: 0748 648 624
Strada Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Sari la bara de unelte