Str. Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Comportamente adictive
     Dependența se întâmplă atunci când o persoană se angajează în folosirea unei substanțe sau într-un anumit comportament pentru care efectele de recompensă oferă un stimulent convingător pentru a urmări în mod repetat comportamentul sau substanța, în ciuda consecințelor sale negative.
     Dependența poate presupune folosirea unor substanțe precum alcoolul, tutunul, cocaina sau anumite comportamente cum sunt jocurile de noroc, cumpărăturile compulsive sau munca excesivă.
     Fie că vorbim de substanțe sau comportamente, în ambele cazuri adicția are o probabilitate crescută de a fi însoțită de tulburări de sănătate mintală precum anxietatea sau depresia.
     Deși toate dependențele au capacitatea de a induce în individ sentimente de lipsă de speranță, eșec personal, vină și rușine, recuperarea este posibilă, dacă dependența este tratată ca o responsabilitate decât ca o excepție.
     Se poate obține o funcționare îmbunătățită atât pe plan fizic, psihologic și social cu suportul necesar și intervențiile adecvate. De cele mai multe ori adicția nu este decât simptomul a ceva mai profund și maniera prin care omul încearcă să facă față durerii psihologice sau traumei.
     Drumul spre recuperare este rareori lipsit de obstacole: recidiva este des întâlnită însă cu siguranță nu este sfârșitul drumului. Tot ceea ce contează este să faci primul pas și să soliciți ajutor specializat.
Telefon: 0748 648 624
Strada Batiștei nr. 35, parter, ap. 2, București, Sector 2
Sari la bara de unelte