Depresie

Vreau să poți să te uiți din nou încrezător/oare la viața și poate,
de ce nu, să îi zâmbești cu toată inima.

Depresia este nepoliticoasă și își face loc neinvitată în viața noastră, venind în diferite forme și în diferite grade de afectare. Unii oameni nici nu se pot ridica din pat în timp ce alții pot funcționa așa cum au făcut întotdeauna, deși simt că lucrurile nu mai sunt la fel de clare și au devenit tulburi.

Sincer, viața poate deveni uneori complicată și dezorganizată. Ea pur și simplu se întâmplă și schimbă lucrurile: circumstanțele noastre de viață, mediul, gândurile, sentimentele, comportamentele și scopurile noastre.

Fie că vorbim de pierderea unei persoane dragi, a locului de muncă sau încheierea unei relații semnificative, toate sunt experiențe grele și dificile pentru noi toți. Trecem cu toții prin ele și învățăm să le facem față, adaptându-ne și încercând să evoluăm.

Uneori, aceste experiențe grele pot duce la efecte semnificative și care persistă, care se simt și arată așa:

Nu te simți îndeajuns de bun/ă

Gândurile negative sunt în permanență prezente

Ți-ai pierdut interesul față de hobby-urile tale

Ai o energie scăzută care te împiedică să îți duci la bun sfârșit activitățile de zi cu zi

Te simți singur/ă și în același timp nu ești motivat/ă să interacționezi cu ceilalți

Totul se simte ca o greutate

Ai probleme cu somnul

Ai dificultăți de gândire, concentrare și de luare a deciziilor

Depresia se tratează și eu sunt în echipa ta.

Te pot ajuta să te simți din nou tu însuți dacă ești dispus/ă să vorbești despre greutățile prin care treci, colaborând și făcând echipă cu mine în a le depăși.

Îmi doresc ca tu să îți revezi cu bucurie prietenii așa cum o făceai înainte, să te simți încrezător/oare la următoarea întâlnire cu familia când întrebări incomode vor fi adresate sau să te bucuri din nou de desertul preferat fără vinovăție.

Vreau să poți să te uiți din nou încrezător/oare la viața și poate, de ce nu, să îi zâmbești cu toată inima.

Dacă și tu vrei asta și te întrebi cum te pot ajuta, scrie-mi un email sau dă-mi un telefon. Cu drag îți voi explica abordarea mea și ce pot face pentru tine, iar tu decizi dacă corespunde nevoilor tale și dacă facem echipă bună.